گوناگون

خانمها, ارایش و زیبایی,روانشناسی و مهارت زندگی,خواص خوراکیها,دانستنی های زناشویی و.....

گوناگون

خانمها, ارایش و زیبایی,روانشناسی و مهارت زندگی,خواص خوراکیها,دانستنی های زناشویی و.....

از خواص شلغم چه می‌دانید؟


شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌ ارزنده است، بلکه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.


به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، شلغم یکی از سبزیهای بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن ‌١٠ درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می‌آید.


شلغم یکی از پاک کننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و چنان که گفته شد،‌ املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان می‌شود.


همچنین باید دانست که لازم است از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراک‌های دیگر استفاده شود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد بلکه علاوه بر آن،‌ این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست که سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین می‌شود.


به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره‌تر باشد،‌ ید بیشتری در آنست.


گفتنی است: وجود ویتامین‌ آ، ب و ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن است.


پزشکان ثابت کرده‌اند که عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌های کلیوی را به علت خاصیت حل کنندگی که بر روی اسید اوریک دارد، تسهیل می‌کند.


شلغم اثر مفید مؤثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد، برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده می‌شود.


شلغم خوب سه علامت دارد:


‌١ - شلغم باید پر باشد، بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود در روده‌ها تولید نفخ می‌کند.

آگهی


‌٢ - پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.


‌٣ - شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدند درونش روشن و شفاف باشد.


بر اساس تحقیقات و بررسی‌های دانشمندان هر صد گرم شلغم دارای ‌٣٥ کیلو کالری انرژی، ‌١ گرم پروتئین، ‌٧ گرم گلوسید، ‌٢ گرم چربی، ‌١/١ گرم فیبر، ‌٤٥ میلی‌گرم گوگرد، ‌٢٨٠ میلی‌گرم پتاسیم، ‌٦٠ میلی‌گرم کلسیم، ‌٣٦ میلی‌گرم ویتامین C و همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ‌٣٦ کیلو کالری انرژی، ‌٣ گرم پروتئین، ‌٤ گرم چربی، ‌٥ گرم گلوسید، ‌٢/١ گرم فیبر، ‌٥٥ میلی‌گرم گوگرد، ‌٣٧٥ میلی‌گرم پتاسیم، ‌٢٦٠ میلی‌گرم کلسیم، ‌٦٠ میلی‌گرم فسفر، ‌٩ میلی‌گرم سدیم، ‌٤/٢ میلی‌گرم آهن و ‌٤٠ میلی‌گرم ویتامین C است.

کره بخوریم یا مارگارین؟

کره به عنوان خوشمزه ترین ماده برای پخت و پز، سال ها شناخته شده است

کره از شیر تولید می شود (معمولا از شیر گاو). کره نیز همانند دیگر محصولات حیوانی از چربی اشباع تشکیل شده است

چربی اشباع ، نوعی از چربی است که در دمای اتاق جامد است. متاسفانه این نوع چربی، سطح کلسترول خون را بالا می برد و موجب بروز انواع و اقسام بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی می گردد

در جوامعی که چاقی روبه افزایش و فعالیت بدنی رو به کاهش است، باید به این نوع چربی ها (چربی های اشباع) توجه زیاد شود تا جامعه را به سلامتی نزدیک تر کنیم

زمانی که مردم دریافتند که چربی اشباع در غذا برای سلامتی خطرناک است، دنبال جایگزینی مناسب برای آن برآمدند و به این ترتیب مارگارین به جای کره شناخته شد

مارگارین از نوعی چربی غیر اشباع ساخته و تولید می شود. این نوع چربی را از روغن های گیاهی مانند روغن ذرت می گیرند

این روغن ها حاوی چربی های اشباع نیستند، بنابراین برای سلامتی خطرآفرین نیستند. اما تحقیقات نشان داده است که مارگارین دارای چربی هایی از نوع ترانس است. چربی های ترانس برای سلامتی بسیار خطرناک هستند، از جمله خطرات ناشی از مصرف این نوع چربی ها، تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی و تنگی نفس است

بنابراین کدامیک بهتر است، چربی های اشباع یا چربی های ترانس؟

در این باره، راهنمای تغذیه ای می گوید که افراد می توانند 25 تا 35 درصد از کل کالری مورد نیاز روزانه ی خود را از چربی ها به دست آروند که این مقدار در حدود 60 تا 70 گرم چربی در روز است

این راهنمای تغذیه ای گفته است که مقدار چربی های اشباع در رژیم غذایی فرد باید در حد 10 درصد کالری مورد نیاز شخص باشد، یعنی اگر شما روزانه 2000 کالری مصرف می کنید، 200 کالری آن می تواند از چربی های اشباع باشد که برابر 20 گرم چربی است

توصیه هایی سالم

*به جای مالیدن کره یا مارگارین بر روی نان سفید، بهتر است از آنها بر روی نان های غنی شده از قبیل نان های سبوس دار استفاده کنید.

*سیب زمینی را با مقدار بسیار کمی روغن زیتون بپزید و همرا آن از گوجه فرنگی و پیاز استفاده کنید، بدین وسیله غذایی مقوی و مغذی درست کردید.

*سبزیجات را بپزید و روی سبزیجات آماده شده مقداری روغن زیتون، آب لیمو و مقدار کمی جوز هندی بریزید.

*باید این نکته را به یاد داشته باشیم که چربی های اشباع فقط در کره وجود ندارد، بلکه بسیاری از غذاها دارای این نوع چربی هستند. 3 گرم گوشت استیک حاوی 20 گرم چربی اشباع است و یک سینه مرغ با پوست که پخته شده باشد، در حدود 9 گرم چربی اشباع دارد.

یک پاکت متوسط سیب زمینی سرخ شده 8 گرم چربی ترانس دارد. به طور کلی بسیاری از غذاهای فن آوری شده و آماده دارای مقداری چربی ترانس هستند

پس بهتر است از نوع چربی های موجود در غذا مطلع باشیم و رژیم غذایی را درست انتخاب کنیم

.
.

*روغن زیتون یا روغن هسته انگور را می توانید به جای کره در پخت غذا استفاده کنید. هر دوی این روغن ها برای سلامتی بسیار مفید هستند. هیچ کدام از این روغن ها، دارای چربی های اشباع یا چربی های ترانس نیستند.
.
.

محققان به این نتیجه رسیده اند که کره حیوانی نسبت به مارگارین یا کره گیاهی کم ضررتر است، چرا که بدن ما احتیاج به مقدار کمی چربی اشباع دارد (برای لطافت پوست و مو و ...)، اما چربی های ترانس از رژیم غذایی باید حذف شوند. انستیتوی دارویی- تغذیه ای پیشنهاد می کند که می توان در حد بسیار کمی چربی ترانس مصرف کرد، ولی باید رژیم غذایی فرد غنی از مواد لازم برای سلامتی و تندرستی فرد باشد.
.
.
.
.
.
.
.

مواد مغذی که خستگی را از بین می برند

 

کمبود منیزیم باعث احساس خستگی می شود

.

مهم ترین مواد مغذی که خستگی را از بین می برند ، شامل ویتامین های گروه

B، ویتامین C و منیزیم است. زیرا این مواد مغذی ، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و فواید زیادی دارند. منابع غذایی حاوی منیزیم عبارتند از: جو،جوانه گندم برشته، ماهی، بادام زمینی ، شیر ، بادام، اسفناج، تخمه کدو، کاکائو، تخمه آفتابگردان، آجیل